Café Bel Air • Boschstraat 174 • 4811 GL Breda • 076-5145444

Zaterdag 17 December 2016 • 20.30 uur • Entree gratis
Mannen van Maandag (NL)

Mannen van Maandag is een 5-mans bluesrock formatie rond de zanger Ed Conradi. Begeleid door de gitaristen Robert-Jan en Henk Vermeulen, Jur Vinken op drums en Peter Schaerlaeckens op de bas, proberen deze heren een leuk stukkie bluesmuziek weg te zetten. Onder het motto een "een beetje van het origineel en een beetje van zichzelf", spelen deze heren covers van o.a. Walter Trout, bb King, Rory Gallagher en vele anderen. Deze band zorgt in ieder geval voor veel ambiance.


Event info...

Maandag 28 November 2016 • 20.30 uur • Entree gratis
Big Creek Slim (DK) : "Shut Up And Listen" Lazy Monday

Big Creek Slim, a.k.a. Marc Rune, was born and raised in Ikast, a small town in Denmark. He traveled in the United States for a spell around 2008, playing music and writing songs. He now lives in Brazil, in a cabin by the ocean.

And Big Creek Slim is a bluesman, as sure as the day is long. Don’t believe it? Just listen to Hope For My Soul. Listen to that voice. Hear the passion and the intensity that he brings to Charlie Patton’s “Down The Dirt Road Blues,” Robert Petway’s “Catfish Blues,” Tommy Johnson’s “Big Road Blues,” and to his own, self-penned title track. Hear the effortless, natural command of his guitar work throughout the album. This man has lived with the blues.Event Info...

Zaterdag 19 November 2016 • 20.30 uur • Entree gratis
Don Oculare (NL)

Na de lancering in November 2015 zijn we al weer 1 jaar verder. De formatie van Peer Verschuren is volledig ingespeeld en zal deze avond weer onvergetelijk maken, mis het niet!


Featuring:
Peter (Peer) Verschuren (ex Vengeance) : Guitar & Zang
Gerben Koolen : Bass & Zang
Ben van Gerven : Drums & Zang


Meer info...

Event info...

Zaterdag 2 Juli 2016 • 19.00 uur • Entree gratis


Karaoke

Zaterdag 2 Juli is het weer zover.

Karaoke avond bij Café Bel Air.

Een dolle avond!Event info...

Zaterdag 18 Juni 2016 • 20.00 uur • Entree gratis
RBF (Remove Before Flight)

De Nijmeegse band Remove Before Flight (RBF) is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het opnemen van hun debuutalbum ‘Light And Shade’. Ze hebben er alles aan gedaan om bij Moon Music Studio, onder leiding van Wouter Budé (o.a. Navarone, Orgelvreten), op analoge wijze een te gekke plaat neer te zetten. ‘Light And Shade’ is een heus conceptalbum, waarbij verschillende gevoelens in de muziek benaderd worden. Hierdoor laat de band niet alleen zijn diversiteit zien, maar is er ook een gelaagd en eigen geluid ontstaan. Van swingende blues/rocksongs en een meerstemmige, ingetogen ballad op kant A (Light), tot duistere en psychedelische uitspattingen op kant B (Shade).

Na de release van hun EP Extended Play in 2013, hebben deze jonge honden mooie dingen mogen meemaken. Zo stonden ze in voorprogramma’s van o.a. Band of Friends (UK) (ex- Rory Gallagher bandleden), Ruben Hoeke Band en The Brew (UK) in Luxor Live. Ook stonden zij in de finale van De Roos Van Nijmegen in Doornroosje. Een goede voorbode voor de toekomst. Remove Before Flight staat garant voor een avond die teruggrijpt naar hun grote helden uit de jaren ’60/’70 gemixt met hun herkenbare, eigen sound. Je hoort Jimi, The Doors, Zeppelin, The Stones maar vooral: Remove Before Flight!Meer info...

Zaterdag 11 Juni 2016 • 20.00 uur • Entree gratis


Criss Cross festival

Op zaterdag 11 juni organiseert De Rooi Pannen samen met de Rockakademie het Criss Cross festival. Een mooie mix van Nederpop, Soul Funk en Songwriter muziek met onder andere :

Moeders Mooiste


SoulXtreme


Oliver Pesch

.

Aanvang : 20:00 uur. Toegang gratis

Maandag 21 Maart 2016 • 20.30 uur • Entree gratis
"SHUT UP AND LISTEN"

Lazy Monday Sessions

We starten binnen kort met een nieuw concept dat heet de : Lazy Monday Sessions "SHUT UP AND LISTEN".

Hoe werkt het concept :

  1. Akoestische muziek van hoge internationale kwaliteit!
  2. Circa 40 zitplaatsen met tafeltjes in het zaaltje waar een stilte regel geld!
  3. Circa 60 plaatsen in het café deel voor de gene die gezellig willen kletsen!
  4. Zitplaatsen zaaltje : Wie het eerst komt het eerst,...
  5. Gratis toegang! Maar!!!, ... Het worden zogenaamde "Free Gift" concerten waarbij we met de "PET" rond zullen gaan voor de gage van de artiest! Pinnen is uiteraard ook mogelijk!
  6. De concerten zijn altijd van 20:30 uur tot max. 22:30 uur.

We lanceren het concept in style op Maandag 21 Maart met een absolute "Award-winning" TOPPER uit Australië! Binnenkort meer!

Maandag 21 Maart 2016 • 20.30 uur • Entree gratis
SAMENWERKING ROCKHOME FOUNDATION / STICHTING RHYTHM & BLUES BREDA EEN FEIT

Na slechts enkele gesprekken bleek al snel dat beide stichtingen op dezelfde golflengte zitten en een samenwerking tussen beide partijen was een kwestie van tijd. De Stichting Rhythm & Blues Breda is geen onbekende in Breda aangezien zij al sinds ruim 26 jaar vele optredens en evenementen op haar naam heeft staan. Vele jaren met top optredens in Cafe de Scarabee, 20 jaar de St. Jans Blueskroegentocht, Jazz en Blues in Cafe de Beyerd, de Bluesnight in Mezz etc. De Rockhome Foundation is opgericht in 1986 om haar doelstellingen te realiseren door zoveel mogelijk muzikanten te helpen hun doelen te laten behalen. In 1989 werd succesvol het eerste Nationale Schoolband Festival georganiseerd in Doetinchem. In 1990 ontving de stichting de prestigieuze cultuurprijs van de provincie Gelderland uit handen van de voorzitter van Stichting Pop Muziek Gelderland. In 1995 werden de doelen en werkzaamheden over gedragen aan Stichting Plutus die een aantal jaren later de eerste Pop oefenruimtes aldaar wist te realiseren. De Stichting werd in ruste gezet om vervolgens weer in 2013 geactiveerd te worden in Breda. In begin 2015 is er na een lange zoektocht een ideale partner gevonden in de vorm van Café Bel Air.

Samen gaan deze stichtingen proberen om de bluesmuziek een boost te geven in Breda en het eerste wapenfeit is er. Vanaf maart zal er maandelijks een akoestisch bluesoptreden worden georganiseerd op een vaste maandag en de start is maandag 21 maart, dit onder de noemer “Shut Up And Listen”. Het optreden zal plaatsvinden bij onze partner Cafe Bel Air, Boschstraat 174, Breda, aanvang 20.30 uur stipt! We starten groots met de zeer ervaren Australische muzikant Lloyd Spiegel. Los van de maandagconcerten gaat u zeker meer van ons horen aangezien het niet alleen bij de maandagconcerten zal blijven!

Maandag 21 Maart 2016 • 20.30 uur • Entree gratis
Lloyd Spiegel (AUS)

Met een achttal cd’s op zijn naam, een onafgebroken tourschema van zijn 13e levensjaar en de podium ervaring welke hij opdeed tijdens zijn 35-jarige carrière, is Lloyd Spiegel uitgegroeid tot de drijvende kracht van de akoestische bluesscene in Australië. In het toonaangevende Australian Guitar Magazine stond Lloyd onlangs in een lijst van de 50 Australische top gitaristen aller tijden. Niet alleen in eigen land maar ook ver daarbuiten is hij een zeer gerespecteerd muzikant getuige zijn tours door Europa en vooral de USA en Japan, waarbij hij opende voor o.a. Ray Charles, Bob Dylan en Etta James. In Australië mocht Lloyd Spiegel in februari 2016 niet minder dan vier Blues Awards in ontvangst nemen voor Artiest, Song, Album en Producer van het Jaar. Dit naast de eerdere verkregen Blues Awards vanaf 2004, nu 14 in totaal! Tevens is hij ambassadeur van het Australian Blues Music Festival en ook van Youth To Blues aangezien hij vele jonge muzikanten heeft opgeleid. Het mag een klein wonder heten dat deze gigant nog niet eerder in Nederland en België te zien was.

De pers over Lloyd Spiegel:
“Spiegel has stamped himself as one of the best songwriters in the country, regardless of genre, of history, of ANYTHING. It’s a powerhouse of brutal honestly.” - Rhythms Magazine.

“A guitarist almost without peer… Spiegel deconstructs how the Blues guitar is supposed to operate, makes sweet love to it, then kicks it out the back door.” - Australian Guitar Magazine.

Meer info...

Zondag 24 Januari 2016 • 19.00 uur • Entree € 5,-


Allman Brothers Tribute Band, Undercover.

Met onder meer leden van De Staat en DeWolff. De Southern rock van The Allman Brothers Band is een inspiratie voor DeWolff, zanger/gitarist Pablo van de Poel en hammondvirtuoos Robin Piso. Gitaarwizard Vedran Mircetic van De Staat neemt zijn bandmaatje Tim van Delft mee en dat is misschien wel de beste drummer van het land. Of is dattoch Drive Like Maria- en ex-Krezip drummer Bram van den Berg? Oordeel zelf, want hij komt ook! Gitarist Mike Sedee van Black Bottle Riot en zanger Marco van der Aar maken deze Undercover Allman Brothers compleet.

The Allman Brothers Band uit Georgia staan bekend als de godfathers of Southern rock. De band rond de broers Duane en Gregg Allman vonden eind jaren zestig een machtige mix uit van country, rock, blues en jazz.

Het live album At Fillmore East uit 1971 is legendarisch en doet talloze muzikanten nog altijd met de oren klapperen. Maar dan slaat het noodlot toe: net als de band is doorgebroken overlijden kort na elkaar Duane (ook lid van Eric Claptons Derek & The Dominos) en bassist Berry Oakley na een motorongeluk. Ook in een gewijzigde samenstelling blijven The Allman Brothers populair en in 1973 scoren ze met Ramblin’ Man hun grootste hit.

EEN KNALLENDE AFSLUITING van de St. Jans Blueskroegentocht 2016.Reserveer Tickets.

Zaterdag 23 Januari 2016 • 22.00 uur • Entree € 5,-


Jean Paul Rena Band

What can I say. Jean Paul Rena Band...cool three piece band playing american roots, rock & roll and Blues inspired music. Sometime accoustic intimate, most of the times electric tuff and loud. But....always from the heartPlayed almost everywhere....bars, restaurants, festivals, clubs, parties, roadhouses, shit-holes and lounges, streetcorners, BBQ's and more...(we should do the arena's too)

We don't care where...as long as we can play our originals.

CRASH AND BURN LOVE SONGS and more...

About, Jean Paul Rena (the man himself)

Born from an artist family, is a blues and guitar addict from the first day he remembers. Grew up in an atmosphere of black African and American roots music and therefore found it the most natural way to follow this path in his musical career. Still ...he also played "as a learning curve" in various bands ranging from folk, blues to punk and new wave. But blues always was the main stay. He even played bassguitar for years in a local blues band since he wanted to play the Blues and there were too many guitarplayers around. "So to be in a band, play the bass and satisfaction was there". But still.......there was always the guitar in the background, the first and most important love in music. All his heroes were fine guitarplayers...Jimi Hendrix, Muddy Waters, Albert King , B.B. King and Clapton.

So when Stevie Ray Vaughan came on the scene it all became clear to JP. Jp was (like so many others) immediately a big fan ...and still is. After meeting and talking blues/bands with Stevie Ray on an occasion in Utrecht(NL) he eventually started writing his own material and fronting his own bands (Red Shoes, Bluesscatters, Terrawheel) and released cd's with these.

As a singer and as a player Jean-Paul Rena has grown a lot since the successful release of his first Corazong album “Introducing…”.(2004)

His latest album “Can’t Be Satisfied” has been rolled out in spring '07: It’s primitive, basic, rough & jagged, essential, honest and powerful interpretation of the BLUES might be a shock for so called 'purists' but hey, JP is a man from the big city with all it's influences....and he's a man of heart. So emotionally he can't go wrong.

Go with him and .......You’ll feel like turning up the volume to 11. Howlin'like the Baskerville legend he'll turn all hell loose.

Burning up his stratocaster and blowing up his amps he'll be rockin' like there's no tomorrow.

Meer info...

Reserveer Tickets.

Vrijdag 22 Januari 2016 • 22.00 uur • Entree € 5,-


Blind B’ & the Visionairs

Blind B’ & the Visionairs is een meeslepende Rhythm & Blues band, geïnitieerd door bassist Bart Kamp, alias Blind ‘B’. Hij stelt ‘The Visionairs’ samen uit het beste wat de Nederlandse en Internationale Blues te bieden heeft.

Blind ‘B’ & the Visionairs: puur speelplezier van hoge kwaliteit. De bandleden grijpen met veel voldoening de kans aan om eens uit hun eigen comfortzone te stappen. Dit leidt tot zeer verrassende resultaten. Niets staat vast en alles mag. Tot groot plezier van het publiek! Het reptoire staat nooit vast, eigen songs van de bandleden worden afgewisseld met ter plekke ontstane grooves. Oudere songs worden met een eigen vettige saus overgoten, vaak met een lekkere “Southern feel”.

Little Steve (Gitaar - Vocals):

Dutch Blues Foundation: nominatie beste Blues Vocalist 2015.

Met zijn eigen band Little Steve & the Big Beat heeft Little Steve op vele grote podia en festivals in Europa gestaan. Tijdens het Blues Festival in Oosterhout hebben Steve en Bart afgesproken het podium nog eens onveilig te maken. Ditz al dus gebeuren op de St Jans Blueskroegentocht op 22 Januari in Bel Air.

Marcus Weymaere (Belgie - drums):

Afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel , is Marcus een gewaardeerde drummer binnen de Europese muziekwereld. Marcus toerde in België, Frankrijk en Canada met bands als Cowboys and Aliens , Stella , Gorki , Beverly Jo Scott , Admiral Freebee. Op dit moment is hij te bewonderen op de Belgische nationale televisie als drummer van de Stem van België .the Voice of Belgium.

Marcus en Bart gaan samen de ritmesectie vormen die tijdens de International Blues Challenge in Memphis (USA) met Phil Bee’s Freedom de eer van de Dutch Blues Foundation gaat verdedigen.

Bart “Blind ‘B”Kamp (Bas):

Dutch Blues Foundation: nominatie beste Blues bassist 2013/ 2015.

Pendelend tussen Etten-Leur en New York, zijn tweede woonplaats, komt Bart (Blind B’ de naam is ontstaan na geslaagde hoornvliestransplantaties) fantastische musici tegen in de USA en Nederland. Vandaar dat in 2015 Blind B’ & the Visionairs is ontstaan, een vriendenclub die de passie voor Blues en Soul delen. Het zal een druk 2016 worden voor Bart, spelen met de Visionairs, spelen in New York met o.a. Chris Bergson en Greg Gumpel, spelen op de IBC in Memphis in Januari 2016, Een fantastische tour met JR Mack in Maart.

Meer info...

Reserveer Tickets.

Vrijdag 22 t/m Zondag 24 Januari 2016 • Tickets € 12,50,-


PASSE-PARTOUT :
St. Jans Blueskroegentocht 2016.

WE BEGINNEN 2016 MAAR GELIJK GOED!
Drie dagen genieten van de aller beste Bands van dit moment voor maar € 12,50!

Mis het niet !!!Reserveer Tickets.